De koude tijd van het jaar is weer aangebroken! Dat betekent dat het ijs weer van de ruiten moet worden geschraapt en dat we moeten uitkijken met bevroren autocomponenten. Hieronder dus wat tips om met je auto de winter door te komen.
Het ijs van je ruiten krabben
Het wordt door de ANWB niet aangeraden om ijs van je ruiten te schrapen met lopende motor. Buiten het feit dat dit slecht voor je gezondheid is, is dit ook niet goed voor de motor. Overigens is het ook zinloos: een stationair draaiend voertuig warmt zo goed als niet op. Het is dus beter om snel het ijs van je ruiten te schrapen en daarna op je gemak weg te rijden.
Zorg dat je alles goed kunt zien
Vaak hebben mensen weinig tijd ’s ochtends. Hierdoor zijn ze geneigd om een klein gedeelte van het ijs op de voorruit te schrapen, wat leidt tot het feit dat ze maar weinig zien! Dit is erg gevaarlijk. Het is belangrijk dat de gehele voorruit ijsvrij is, zodat je het verkeer goed kunt zien en zo een ongeval kunt voorkomen.
Je autoslot ontdooien
Ook je autoslot kan bevriezen. Een handige tip om het slot te ontdooien, is om warm water in een zakje te doen en deze ertegenaan te houden. Dit is een simpele, maar effectieve manier om dit probleem op te lossen. Als je autoslot is ontdooid, probeer dan heel voorzichtig de portier te openen. De reden dat je dit erg voorzichtig moet doen, is dat de portier aan het rubber vastgevroren kan zijn. Als je er dan te hard aan trekt, trek je het rubber kapot en veroorzaak je onnodig schade aan je auto. Je kunt het rubber invetten met bijvoorbeeld vaseline om dit te voorkomen.
Autoverzekering
Het is niet onverstandig om je polis nog eens goed na te kijken. In de winter is de kans op schade natuurlijk een stuk groter dan in de zomer. Misschien kom je erachter dat je huidige autoverzekering niet meer bij je past. In dat geval kun je altijd overstappen naar een andere autoverzekeraar. Op Autoverzekering.nl kun je verschillende autoverzekeringen vergelijken, zodat je kunt zien wat op dit moment het beste bij je past. Daarnaast kan je per verzekeraar en merk vinden wat je premie is zoals bijvoorbeeld Ford autoverzekering.